Piratpartiet vill avskaffa juridiskt kön

August 2, 2010 6:57 am Published by 1 Comment

Jag har länge argumenterat för att uppdelningen och behovet av ett juridiskt kön inte längre finns, lika lite som ett behov av en juridisk rasuppdelning, så som man i myndighetspapper i USA anger sin etnicitet. Piratpartiet verkar ha fångat upp detta, för i sitt valmanifest skriver man följande:

Juridiskt kön är ett sätt att göra onödig och kränkande åtskillnad på människor. Med avskaffad värnplikt och könsneutral äktenskapslagstiftning finns inte längre något behov av juridiskt kön. Konsekvenserna av att avskaffa konceptet ska utredas, med målsättningen att göra så.
Det låter i min mening underbart. Det finns ingen vettig anledning att ha denna uppdelning av människor ur myndigheters perspektiv och det skulle göra hela debatten om statens syn på vad ‘kön’ är och steriliseringskrav etc obsolet.

Tags: ,

Categorised in:

This post was written by Hanna

1 Comment

Kommentera