Johannes Forssberg, Expressen

January 15, 2012 4:34 pm Published by Leave your thoughts

“Regeringen måste släppa skalpellen”, säger Johannes Forssberg på Expressens ledarsida idag.

Jag och många andra har skrivit på Newsmill och i annan press och uttryckt bestörtning och besvikelse över hur Regeringen väljer att offra vår mänskliga rättighet till vår kroppsliga integritet för att mätta Kristdemokraternas klåfingrighet och bibehålla en stabil regeringsmakt.

Men istället för att följa Storbritanniens, Spaniens och Italiens exempel talar man nu om behov av ytterligare utredning.

Detta är nonsens. Det finns ett färdigt lagförslag, i den aktuella utredningen från Socialstyrelsen. Ett lagförslag har målgruppens stöd och som har tagits fram efter noggrann utredning. Ett lagförslag som är skrivet av en erfaren jurist som har skrivit lagar förr. Steriliseringskravet har ingen medicinsk grund och transsexuella som skaffar barn kan omöjligt utgöra en samhällsfara. Frågan har stötts och blötts sedan 2007, har passerat en SoU, ett otal remissinstanser och har diskuterats åtskilligt i media. Vad det kan finnas kvar att utreda är helt obegripligt. Det enda som behöver utredas är varför vissa moralkonservativas beröringsskräck med barnlängtande transsexuella tillåts styra hela regeringens politik i frågan.
Aftonbladet

Vi väntar på besked. Tänker Regeringen släppa den här frågan i händerna på KD?

Hur många år till ska vi egentligen behöva vänta på något som borde avskaffats redan för 40 år sedan tillsammans med övriga tvångssteriliseringar?

Hur små steg framåt kan man ta utan att stå stilla?

Tags: , ,

Categorised in:

This post was written by Hanna

Kommentera