Canadas diskriminering av transsexuell tävlande

April 5, 2012 9:35 am Published by Leave your thoughts

En tävling har givetvis rätt att diskriminera hur man vill, i synnerhet när det rör sig om en skönhetstävling som till sin grundläggande tanke är mycket diskriminerande (alla tävlingar är per definition diskriminerande).

Men samtidigt verkar det omotiverat att diskvalificera en kvinna för att hon har en transsexuell bakgrund. Det påverkar liksom inte tävlingen på något sätt, så man måste fråga sig vad vitsen är, annat än att uppröra massa människor?

Kanske att få mer uppmärksamhet?

Modellen Jenna Talackova lär ju klara sig fint iaf, med all media som nu uppmärksammat henne. Och det är förstås roligt att se en transsexuell tävlande i Miss Universum, Canada. Oavsett hon nu vann eller ej!

Länk: SvD

Tags: ,

Categorised in: ,

This post was written by Hanna

Kommentera