Är rättsliga rådet maktfullkomliga?

April 8, 2013 10:23 pm Published by Leave your thoughts

Det är lätt få den uppfattningen när man läser om vad Lisa skriver om sin kallelse till Rättsliga rådet, inför prövningen av hennes ansökan om fastställelse av ändrad juridiskt kön.

[…] Men även om jag förhoppningsvis har möjlighet till en semesterdag och har den ekonomiska marginalen att lägga 1000-1500 kr på en dagsresa till Stockholm så är det givetvis inget som är acceptabelt. Det är inte bara den ekonomiska delen som gör mig irriterad. Det handlar också om att jag efter två års utredning, av psykiatriker, psykolog och kurator som utan vidare diskussion har accepterat min situation fortfarande utsätts för misstro och nu dessutom måste träffa en överläkare/psykiatriker för ytterligare en bedömning. Något som dessutom måste göras i Stockholm! Det gör mig arg!

Dessutom är det Stig Andersson som ska konfrontera mig. En man som är aktivt motståndare till att man tar bort steriliseringskravet, en man som aktivt förespråkat att steriliseringen av transsexuella ersätts av kastrering. Något som jag själv är aktivt motståndare till.

Jag ser det här som en ren kränkning. Ett sätt att försöka trolla bort transsexuella som inte tänker bli steriliserade då man inte längre kan hänvisa till något lagrum.

http://www.lisasliv.se/2013/04/08/kallad-till-rattsliga-radet-jag-blir-arg/

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in:

This post was written by Hanna

Kommentera